- Wrz 13, 2004
- 11,875
- 0
- 0
jakoś nikt tego przepisu nie wkleił, to może nie znacie? 
Melba
1 litr mleka
1 kostka masła
0,5 litra ukwaszonej śmietany
0,5 szklanku cukru
4 jajka
zapach
bakalie
Mleko zagotować, wlać do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzyć na małym ogniu aż zrobi się twaróg.
Odcedzić. ostudzić
Masło lekko rozetrzeć z cukrem, dodawac po łyżce twaróg.
Dodać zapach i bakalie. Przełożyć do małej tortownicy, wstawić do lodówki.
Polać polewą lub galaretką.
Ja wolę z galaretką i owocami.
Do połowy masy można dodać kakao.
	
	
	
		
		
		
			
		
		
	
	
		 
	
	
		
			
		
		
	
			
			Melba
1 litr mleka
1 kostka masła
0,5 litra ukwaszonej śmietany
0,5 szklanku cukru
4 jajka
zapach
bakalie
Mleko zagotować, wlać do niego jajka roztrzepane ze śmietaną. Warzyć na małym ogniu aż zrobi się twaróg.
Odcedzić. ostudzić
Masło lekko rozetrzeć z cukrem, dodawac po łyżce twaróg.
Dodać zapach i bakalie. Przełożyć do małej tortownicy, wstawić do lodówki.
Polać polewą lub galaretką.
Ja wolę z galaretką i owocami.
Do połowy masy można dodać kakao.
 
	 
				
		 
 
		 
 
		 
 
		 
	