![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.742 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Będę robić pierwszy raz; z łopatki. Na razie zagotowałam marynatę i czekam, aż ostygnie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.306 Dołączył: 29-October 06 Skąd: Szczecin Użytkownik nr: 2.555 ![]() |
Hmmm... Ja nigdy nie gotuję zalewy. Od razu wkładam mięsko do zimnej wody, do której dodaję wcześniej wszystkie składniki i dobrze mieszam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 26.742 Dołączył: 28-November 05 Skąd: Loca Deserta Użytkownik nr: 1.024 ![]() |
Dobrze wiedzieć. Też się zastanawiałam, po co to gotowanie i chłodzenie i miałam pytać, czy to można ominąć.
Mięso wyszło pyszne. Do zalewy dodałam jeszcze łyżkę musztardy, trochę suszonego tymianku i ziół dalmatyńskich. Gotowałam je w garnku Zeptera, więc rano wywar był jeszcze ciepły. Będę na pewno powtarzać i eksperymentować z innymi gatunkami mięsa. |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.811 Dołączył: 25-February 06 Skąd: Mazury Użytkownik nr: 1.428 ![]() |
Musiałam zagospodarować na szybko schab.Pytanie-czy te 12 godz to trzymamy w lodówce czy na kuchence?
|
|
|
![]()
|
|
szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.363 Dołączył: 5-March 09 Skąd: Leżajsk Użytkownik nr: 14.366 ![]() |
Ja trzymałam na wierzchu, a dokładnie na parapecie okna w chłodnym ganku
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.811 Dołączył: 25-February 06 Skąd: Mazury Użytkownik nr: 1.428 ![]() |
No to przestawiłam na zimną podłogę na ganek
|
|
|
![]()
|
|
Zrobiłam wczoraj schab a dziś do tej samej zalewy wrzuciłam boczek i łopatkę.Naprawde dobre kanapkowe mięsko wyszło.Te 2 ostatnie parowałam 2 po 15 minut.
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.885 Dołączył: 8-April 11 Użytkownik nr: 30.485 ![]() |
Robie to miesko, jest po pierwszym gotowaniu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.885 Dołączył: 8-April 11 Użytkownik nr: 30.485 ![]() |
Miesko (karczek) zrobione i wyprobowane. Bylam bardzo sceptycznie nastawiona do tak krotkiego czasu gotowania ale miesko wyszlo bardzo smaczne. Na pewno bede jeszcze robic.
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.194 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
U mnie właśnie szynka się gotuje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 9th December 2019 - 16:29 |