![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.803 Dołączył: 2-December 04 Użytkownik nr: 214 ![]() |
świetne paluchy - wszystkim bardzo smakowało, no może z wyjątkiem jasia i Wojtusia, ale to jeszcze kajtki, nie smakosze
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.314 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
ha!
moj kajtek najpierw zakrecil nosem, a potem poprosil palucha na lunch do szkoly. Przekonalo go: chrupiace i slodkawe. Sa tez swietne pokrojone wzduz w plastry w picie, czy nawet kanapce z sosami. |
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.333 Dołączył: 29-July 05 Użytkownik nr: 626 ![]() |
Właśnie robię (przyszłam zobaczyć co przepis mówi o soli). Nie mam goldflejksów, a gnuśność nie pozwala mi iść do sklepu, więc używam zwykłych. Ale dodałam łyżeczkę miodu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.803 Dołączył: 2-December 04 Użytkownik nr: 214 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.314 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
pal licho orzeszki! moje tez bez
![]() |
|
|
![]()
|
|
kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 13.333 Dołączył: 29-July 05 Użytkownik nr: 626 ![]() |
Nie chciało mi się łupać
![]() Dobłe było. Następnym razem zrobię kanonicznie, z orzeszkami. Miodu nie było czuć. |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.706 Dołączył: 1-September 06 Skąd: PGR koło Wa-wy Użytkownik nr: 2.242 ![]() |
Dziewczyny, a jaki sosik można byłoby zrobić do maczania?
Robię jutro na obiad, ciotki wpaść mają, a coś czuję, że będą nosem kręcić, że suchawe. Ciocia nagminnie wszystko w tłustych sosach topi a potem się dziwi, że przybiera na wadze ![]() Na pewno zrobię czosnkowy na serku i jogurcie, ale nie wiem, czy im to podejdzie, macie jeszcze jakiś pomysł? Sosy postawię w miseczkach, żeby każdy sobie na talerz nałożył. |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 3.106 Dołączył: 28-August 06 Skąd: Szmaragdowa Wyspa Użytkownik nr: 2.215 ![]() |
może jakiś słodko - kwaśny?
|
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.706 Dołączył: 1-September 06 Skąd: PGR koło Wa-wy Użytkownik nr: 2.242 ![]() |
Dzięki, idę pogrzebać w sosach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Właśnie posłałam przepis w świat
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
zastanawiam sie, czy na gestym ciescie z tej maki, chlapki mleka i jajka nie bedzie sie lepiej panierka trzymac?
bo dzis powtarzam ![]() kilka godzin pozniej ![]() leb bym dala uciac (duzej straty nie bedzie), ze chlapki oleju nie bylo w przepisie jak robilam pierwszy raz, albo nie doczytalam i teraz jest jak trza znaczy rewelka! |
|
|
![]()
|
|
![]() uczeń ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 1.077 Dołączył: 14-May 06 Skąd: Poznań Użytkownik nr: 1.748 ![]() |
Dzięki za przepis!!! Paluchy pycha
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.418 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
Te paluchy ostro konkurują u mnie ze stripsami z KFC
![]() ![]() ![]() 2 szklanki zwykłych płatków kukurydzianych 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka złocistej do kurczaka 1 łyżeczka ziół prowansalskich roztartych między rękoma 1/4 do 1/2 łyżeczki sproszkowanego chilli(zależy jak mają być ostre, można nawet więcej dodać) 3/4 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli Wychodzą naprawdę świetne i co ważne beztłuszczowe, tzn. bez tłuszczu dodanego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
Dziuniu, co to znaczy, ze do colonela, niezbyt biegla jestem w nazwenictwie kfc
ale stripsy uwielbiam, jelsi sa chrupiace, ale jakos nie zawsze sa wrrrrrrr - i swoja droga, jak sie czyta strajps czy strips. Ja myslalam, ze jak paski, ale mnie poprawiali w kfc ,,stripsy, kukurydza..." |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 27.418 Dołączył: 30-October 04 Skąd: z Nienacka Użytkownik nr: 151 ![]() |
colonel Sanders czyli wynalazca tej panierki i ten starszy gostek który w ich logo widnieje
![]() ![]() oni chyba mówią po prostu tak jak się po polsku czyta, bo przecież prawidłowa angielska wymowa to strajps, no paski w końcu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.628 Dołączył: 26-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.755 ![]() |
Dziuniu, co to znaczy, ze do colonela, niezbyt biegla jestem w nazwenictwie kfc ale stripsy uwielbiam, jelsi sa chrupiace, ale jakos nie zawsze sa wrrrrrrr - i swoja droga, jak sie czyta strajps czy strips. Ja myslalam, ze jak paski, ale mnie poprawiali w kfc ,,stripsy, kukurydza..." Oczywiście Malgosimi masz rację... powinno się to raczej czytać tak jak "paski", ale w Polsce niestety wiele osób nie przykłada do tego wagi.. wszystko się spolszcza... ![]() |
|
|
![]()
|
|
dziuniu na co sie przylepia panierke colonela?
twardo krece ciasto z jajka i maki. Lepiej mi sie trzyma. Chce duzo, duuuuzo panierki, a moj syn jeszcze wiecej! |
|
|
![]()
|
|
dziuniu na co sie przylepia panierke colonela? twardo krece ciasto z jajka i maki. Lepiej mi sie trzyma. Chce duzo, duuuuzo panierki, a moj syn jeszcze wiecej! Kermidt, mieszam jajko z chlustem mleka, mięso najpierw w mące i potem do jajka, wrzucam wszystkie kawałki od razu, więc miesza się to razem i w zasadzie tworzy takie rzadsze ciasto, potem panierkę wsypuję do płaskiego naczynia równo układam paski, raz obracam, ugniatam i już, trzyma się dobrze ![]() |
|
|
![]()
|
|
czy mi się wydawało czy też Rachael Ray w Kuchnia.tv właśnie powiedziała "strips" a nie "strajps" ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
nie ogladalam, niestety!! buuu
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 9th December 2019 - 11:07 |