![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.581 Dołączył: 20-July 06 Skąd: Gliwice Użytkownik nr: 2.016 ![]() |
ten sos mozna zastapic koncentrat do mini pizzy
![]() ![]() ![]() a carbonara kojarzylo mi sie ze spagetti ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Malgosimi, sosik brzmi smakowicie, na pewno spróbuję
![]() Mam jednak pytanie: jaki jest przepis na to ciasto do pizzy, ktore jest na Twoim zdjęciu? próbuję osiągnąć taki efakt, by mi tak ładnie brzegi wyrosły, by ciasto miękkie (puszyste było). ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 42.323 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
Małgoś, tak, w pizzeriach nazywają taką carbonara (dlatego napisałam, że to jest inspirowane upodobaniami Łukasza)... ale chyba nizbyt słusznie, bo w spaghetti carbonara nie ma ani śmietany a co jest? To wsiowy smakolyk czyli jest tlusty boczek prosto od swini (jeszcze podsmazony na masle prosto od krowy ![]() Mialam znow nadzieje, ze to sos czosnkowy do skorek jaki ma pizza-pizza ![]() Swoja droga cocham carbonara ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 6.581 Dołączył: 20-July 06 Skąd: Gliwice Użytkownik nr: 2.016 ![]() |
Nie wytrzymalem i zrobilem sos :mgreen: zalalem bulke i zjadlem :mgreen:
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 4.687 Dołączył: 25-October 04 Użytkownik nr: 135 ![]() |
Co prawda, okupione poparzeniowym bólem, ale fajnie było sobie na nowo, po długiej przerwie przypomnieć smak tego sosu.
Takie odkrycie już wypróbowanego wspaniałego smaku. ![]() Pizza była boska. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
ciesze sie malgos!!
malaMi - nei zauwazylam pytania wczesniej. Kwestia brzegow jest zalezna niestety od temperatury, ktora wyciaga piekarnik (I KAMIENIA) a nie przepisu na ciasto. Brzegi, ktore nie sa polane sosem i dodatkami po prosu po zetknieciu z gorrracym kamieniem natychmiast rosną i się napuszają (moje brzegi są pełne pęcherzy i dziurek, uwielbiam takie - nie mylic z brzegiem UFORMOWANYM, jak radzą niektóre przepisy - jakiś absurd dla mnie - pizzowego ortodoksa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 15.028 Dołączył: 21-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.721 ![]() |
Aaaaaa
![]() ![]() Patrz, nie sądziłam.... myślałam, że coś nie tak robię w samej recepturze ciasta ![]() Serdeczne dzięki za odpowiedż ![]() Czas więc na kolejne próby, tym razem z kamieniem i temperaturą ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 22.404 Dołączył: 22-December 04 Skąd: z kuchni! Użytkownik nr: 231 ![]() |
acha i jelsi do napoletany dasz nieco wiecej drozdzy i cukru - wyjdzie grubsza - warto poprobowac
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 5.627 Dołączył: 28-June 06 Skąd: z daleka Użytkownik nr: 1.939 ![]() |
Zrobiłam dziś pierwszy raz i wiem już, że bedę robiła często
![]() Pychotka!! |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz-zawodowiec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 9.628 Dołączył: 26-November 06 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 2.755 ![]() |
Nazwa "carbonara" pochodzi od słowa "carbone" czyli węgiel. Historii nadania tej nazwy potrawie niestety nie znam...
|
|
|
![]()
|
|
tu był rys historyczny http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=4...mp;hl=carbonara
|
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 108 Dołączył: 24-July 07 Użytkownik nr: 4.766 ![]() |
Spróbuje przy najbliższej okazji. Opisy zachęcające.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 25 Dołączył: 10-July 07 Użytkownik nr: 4.584 ![]() |
Witam. Od jakiegos czasu mam chec zrobic pizze i wlasnieszukam przepisu na cos innego. I wydaje mi sie ze znalazlam. Mam tylko kilka pytań. To jest sos ktorym smaruje sie ciasto, naklada dodatki i do pieca?
I jeszcze jedno co to jest ten kamien? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 47 Dołączył: 20-November 08 Użytkownik nr: 12.390 ![]() |
MALGOSIMI!!!!... chciałbym się odnieść do drugiego postu w temacie czyli zdjęcia!! JAK JAK JAK JAK...... Ty robisz to ciasto??
I jak możecie tak troturować nowych uzytkowników forum? |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 397 Dołączył: 23-November 10 Skąd: Wrocław Użytkownik nr: 24.415 ![]() |
Prze-pysz-ny sos.
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 6 Dołączył: 10-October 08 Użytkownik nr: 11.556 ![]() |
Pyszny ten sosik:) robiłam w ubiegłym tygodniu i bardzo posmakował mi i mężowi ;) u nas w jednej pizzerii jest pizza kebab na białym sosie ale jest inny niż ten, również bardzo smaczny, myślałam że może z tego przepisu wyjdzie coś podobnego a jednak wyszło coś innego, myślicie że tamta pizza może być robiona na sosie takim czosnkowym do kebaba?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 7 Dołączył: 9-May 13 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 42.667 ![]() |
Lubie Carbonare, więc myśle, że bardzo szybko wypróbuje Twój przepis
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 47 Dołączył: 20-November 08 Użytkownik nr: 12.390 ![]() |
Bardzo przypadł mi do gustu ten sos. Taka miła odskocznia od tradycyjnego pomidorowego sosu. Ja połączyłem go z wędzonym boczkiem i to połączenie okazało się być fantastyczne.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 10th December 2019 - 22:28 |