![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 29.115 Dołączył: 28-December 05 Użytkownik nr: 1.177 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 27 Dołączył: 13-May 07 Użytkownik nr: 4.021 ![]() |
Mieszkam w Niemczech, szczerze mowiac, nie spotkalam sie tu z poledwiczkami (a schab w wiekszosci przypadkow sprzedawany jest w formie gotowych kotletow lub gulaszu). A poniewaz nie do konca wiem czego szukac, poczekam pewnie do kolejnego wyjazdu do Polski - a w miedzyczasie zwiednie mi rozmaryn
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 43.885 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
jak popatrzysz na to zdjecie schabu z koscia jest na nim malutkie, mocno czerwone koleczko - to koncowka poledwiczki.
Poledwiczki sa mocno czerwone, grubosci nadgarstka w grubszym miejscu schab jest jasny i duzo grubszy. Jak ramie, albo wiecej. w slowniku pewnie mozna znalezc jak to bedzie po niemiecku i dziewczyny tam mieszkajace na pewno pomoga. mi wyszlo tak Schweinefleischzartes Lendenstück na przyszlosc polecam http://babelfish.altavista.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 27 Dołączył: 13-May 07 Użytkownik nr: 4.021 ![]() |
Kermidt - stokrotne dzieki!!
![]() Po niemiecku mowie wlasciwie plynnie, ale "schweinefleischzartes lendenstück" jeszcze nigdy nie widzialam ani nie slyszalam, totez nieco rozjasnilas mi w glowie! Bede wiedziala, za czym sie rozgladac! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 9 Dołączył: 20-December 06 Użytkownik nr: 2.909 ![]() |
schab chyba nie, polędwica jest bardziej delikatna, nie zamieniałabym jej na schab
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 43.885 Dołączył: 17-September 04 Skąd: ottawa Użytkownik nr: 59 ![]() |
zamieniac tez mozna
ja robie poledwiczki rozmarynowe w sosie jablkowym - do nich podaje sos zurawinowy, Syl robila schab i sie nim zachwycala. Zalezy tylko jakie dodatki sa, moze trzeba troche piec pod przykryciem, zeby dodatki sie nie spalily, bo schab zawsze trzeba dluzej. |
|
|
![]()
|
|
![]() czeladnik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 2.904 Dołączył: 13-September 04 Skąd: Saksonia Dolna Użytkownik nr: 15 ![]() |
Marini
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 48 Dołączył: 17-September 06 Użytkownik nr: 2.326 ![]() |
z czym serwujecie te polędwiczki?
już wiem, że smakują idealnie z sałatką z cykorii i grejfrutów, ale były tak dobre, że zjedliśmy je same ![]() |
|
|
![]()
|
|
Myslalam, ze w koncu ja zrobie
![]() A nie mam cebuli! Pol cebuli mam w domu po swietach. Nic to, bedzie nastepnym razem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 27 Dołączył: 5-May 06 Skąd: Lubelszczyzna Użytkownik nr: 1.719 ![]() |
Mniam, rewelacja po prostu, robi się je troszkę dłużej niż tempo, w jakim znikają.... Pyszota.
|
|
|
![]()
|
|
Podrzucam, bo spodziewamy sie dzis gosci i zamierzam dzis robic je po raz kolejny - sa rewelacyjne i w dodatku nauczylam sie, ze poledwiczka to najnormalniejszy w swiecie "Schweinefilet", jak pisala Dziad - i chcialam zapytac, jakie podajecie dodatki do tych poledwiczek?
Mysle o ziemniakach pieczonych w piekarniku, z rozmarynem, ale - no wlasnie, nie za duzo tego rozmarynu bedzie? I jakie warzywa? Macie jakies pomysly? |
|
|
![]()
|
|
![]() pomoc kuchenna ![]() ![]() Grupa: Srebrny użytkownik Postów: 211 Dołączył: 12-October 05 Użytkownik nr: 839 ![]() |
Moi dwaj mężczyźni byli tą polędwiczką zachwyceni. 600 g zniknęło w oka mgnieniu i okazało się ilością niewystarczającą dla nich dwóch...
|
|
|
![]()
|
|
![]() kucharz 3 gwiazdek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 24.762 Dołączył: 3-January 09 Skąd: Warszawa Użytkownik nr: 13.254 ![]() |
Bardzo pyszne i faktycznie szybkie w wykonaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Brązowy użytkownik Postów: 27 Dołączył: 5-May 06 Skąd: Lubelszczyzna Użytkownik nr: 1.719 ![]() |
To jest moja ulubiona polędwiczka, szybka w wykonaniu i pyszna....
|
|
|
![]()
|
|
![]() szef kuchni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Złoty użytkownik Postów: 5.877 Dołączył: 2-January 08 Skąd: Wielkopolska Użytkownik nr: 6.990 ![]() |
Wyciągnę wyżej, bo planuję na jutrzejszy obiad
![]() |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi | Datenschutzerklärung | Impressum | Aktualny czas: 26th February 2021 - 08:33 |