- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
jeszcze nie robiłam
3/4 białego octu winnego
2 pęczki bazylii
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki białego pieprzu
3 ząbki czosnku
listek laurowy
Bazylię opłukać.. oderwać listki. Łodyżki włożyć do garnka z octem, cukrem, pieprzem i listkiem. Zagotować
Czosnek obrać , pokroić w cienki plasterki, włożyć do szerokiej misy, Dołożyć listki bazylii polać wrzącą mieszanką octową, Misę przykryć, zostawić na min. 2 h. Przelać przez drobne sito do butelki
3/4 białego octu winnego
2 pęczki bazylii
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki białego pieprzu
3 ząbki czosnku
listek laurowy
Bazylię opłukać.. oderwać listki. Łodyżki włożyć do garnka z octem, cukrem, pieprzem i listkiem. Zagotować
Czosnek obrać , pokroić w cienki plasterki, włożyć do szerokiej misy, Dołożyć listki bazylii polać wrzącą mieszanką octową, Misę przykryć, zostawić na min. 2 h. Przelać przez drobne sito do butelki