Klopsiki cielęco-rybne.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Klopsiki cielęco-rybne.


1/2 cielęciny mielonej
40 dkg zmielonych filetów rybnych najlepiej z dorsza
1 łyżka kaszy manny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej

3 marchewki
1 pietruszka
seler naciowy kilka łodyg

sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona

olej do smażenia
mąka do obtaczania

Z warzyw gotujemy bulion warzywny.
Miękkie warzywa kroimy w plasterki.
Bulion doprawiamy do smaku.
Mięso cielęce i rybne wyrabiamy ze sobą.
Dodajemy jajko, kaszę mannę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Formujemy klopsiki i obtaczamy w mące.
Smażymy je na złocisty kolor.
Usmażone klopsiki wkładamy do bulionu z jarzynami wraz z oliwą na której je smażyliśmy.
Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Bulion zagęszczamy mąką.

Podajemy do puree ziemniaczanego i surówek.

Polecam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
cilecina z ryba? :roll:

cielecina z sosem z tunczyka - ok salsa verde z miesem - ok - ale az tyle ryb z miesem - Hihih opisz smak
icon_smile.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,614
2,891
113
Też byłam ciekawa, jak to smakuje, aczkolwiek w życiu tego razem nie połączę. :mrgreen:
 

Johasia

Member
Wrz 14, 2004
11,744
0
0
A błąd, Buka. Połącz. Na pewno warto, skoro warto łączyć dorsza z boczkiem, by usmażyć kotlety kaszubskie...

Wypróbuję ten przepis przy okazji, bom ciekawa efektu.
icon_smile.gif
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,614
2,891
113
Johasia, kaszubskich też nie zrobię, własnie z powodu boczku. Może to głupie, ale nie przejdze mi. :dump: W tym względzie mogłabym zmienić wyznanie i stosowac koszerną kuchnię. :mrgreen: