IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Klopsiki cielęco-rybne.
Hichotka
post 16 Nov 2005, 14:00
Post #1


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



[b]Klopsiki cielęco-rybne.


1/2 cielęciny mielonej
40 dkg zmielonych filetów rybnych najlepiej z dorsza
1 łyżka kaszy manny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej

3 marchewki
1 pietruszka
seler naciowy kilka łodyg

sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona

olej do smażenia
mąka do obtaczania

Z warzyw gotujemy bulion warzywny.
Miękkie warzywa kroimy w plasterki.
Bulion doprawiamy do smaku.
Mięso cielęce i rybne wyrabiamy ze sobą.
Dodajemy jajko, kaszę mannę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Formujemy klopsiki i obtaczamy w mące.
Smażymy je na złocisty kolor.
Usmażone klopsiki wkładamy do bulionu z jarzynami wraz z oliwą na której je smażyliśmy.
Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Bulion zagęszczamy mąką.

Podajemy do puree ziemniaczanego i surówek.

Polecam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
asika
post 16 Nov 2005, 15:59
Post #2


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.897
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wlochy Mediolan- Polska - Grudziadz
Użytkownik nr: 83



cilecina z ryba?

cielecina z sosem z tunczyka - ok salsa verde z miesem - ok - ale az tyle ryb z miesem - Hihih opisz smak icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 16 Nov 2005, 16:41
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



CYTAT(asika)
cilecina z ryba?  

cielecina z sosem z tunczyka - ok salsa verde z miesem - ok - ale az tyle ryb z miesem - Hihih opisz smak icon_smile.gif


delikatne są tak ujmę smak
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buka
post 16 Nov 2005, 23:14
Post #4


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 18.923
Dołączył: 19-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 67



Też byłam ciekawa, jak to smakuje, aczkolwiek w życiu tego razem nie połączę.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Johasia
post 16 Nov 2005, 23:34
Post #5


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.744
Dołączył: 14-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 36



A błąd, Buka. Połącz. Na pewno warto, skoro warto łączyć dorsza z boczkiem, by usmażyć kotlety kaszubskie...

Wypróbuję ten przepis przy okazji, bom ciekawa efektu. icon_smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
marghe
post 16 Nov 2005, 23:35
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 28.998
Dołączył: 1-November 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 160



i dla mnie zbyt odważne to połączenie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buka
post 17 Nov 2005, 08:45
Post #7


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 18.923
Dołączył: 19-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 67



Johasia, kaszubskich też nie zrobię, własnie z powodu boczku. Może to głupie, ale nie przejdze mi. W tym względzie mogłabym zmienić wyznanie i stosowac koszerną kuchnię.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hichotka
post 17 Nov 2005, 10:37
Post #8


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 11.323
Dołączył: 8-February 05
Skąd: Peru
Użytkownik nr: 298



a żałujcie załujcie
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 19th July 2019 - 13:35