Klopsiki cielęco-rybne.
1/2 cielęciny mielonej
40 dkg zmielonych filetów rybnych najlepiej z dorsza
1 łyżka kaszy manny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
3 marchewki
1 pietruszka
seler naciowy kilka łodyg
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Z warzyw gotujemy bulion warzywny.
Miękkie warzywa kroimy w plasterki.
Bulion doprawiamy do smaku.
Mięso cielęce i rybne wyrabiamy ze sobą.
Dodajemy jajko, kaszę mannę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Formujemy klopsiki i obtaczamy w mące.
Smażymy je na złocisty kolor.
Usmażone klopsiki wkładamy do bulionu z jarzynami wraz z oliwą na której je smażyliśmy.
Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Bulion zagęszczamy mąką.
Podajemy do puree ziemniaczanego i surówek.
Polecam
1/2 cielęciny mielonej
40 dkg zmielonych filetów rybnych najlepiej z dorsza
1 łyżka kaszy manny
1 jajko
2 łyżki bułki tartej
3 marchewki
1 pietruszka
seler naciowy kilka łodyg
sól
pieprz czarny mielony
papryka słodka mielona
olej do smażenia
mąka do obtaczania
Z warzyw gotujemy bulion warzywny.
Miękkie warzywa kroimy w plasterki.
Bulion doprawiamy do smaku.
Mięso cielęce i rybne wyrabiamy ze sobą.
Dodajemy jajko, kaszę mannę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku.
Formujemy klopsiki i obtaczamy w mące.
Smażymy je na złocisty kolor.
Usmażone klopsiki wkładamy do bulionu z jarzynami wraz z oliwą na której je smażyliśmy.
Gotujemy przez 15 minut na wolnym ogniu.
Bulion zagęszczamy mąką.
Podajemy do puree ziemniaczanego i surówek.
Polecam