- Wrz 24, 2005
- 3,577
- 0
- 0
Placki ziemniaczane z serem
4 porcje:
1kg ziemniaków
10dag żółtego sera
2 łyżki mąki
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
olej do smażenia
Ziemniaki oraz ser ucieramy na tarce o dużych oczkach i łaczymy z pozostałymi składnikami. Placki smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.
4 porcje:
1kg ziemniaków
10dag żółtego sera
2 łyżki mąki
1/4 łyżeczki pieprzu
1/4 łyżeczki zmielonej gałki muszkatołowej
olej do smażenia
Ziemniaki oraz ser ucieramy na tarce o dużych oczkach i łaczymy z pozostałymi składnikami. Placki smazymy z obu stron na rozgrzanym oleju do uzyskania złotego koloru.