Przepis na tortownicę 26
Upiec biszkopt ciemny ze swojego ulubionego przepisu
Poncz:
zagotować pół szklanki wody z 1 łyżką cukru - ostudzić, dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny i kieliszek rumu. Wymieszać i naponczować krążki biszkopta. Przełożyć masą.
Masa:
2 małe jogurty naturalne
140 g cukru
5 łyżeczek żelatyny
2 małe kubki śmietanki kremówki
2 małe torebki cappuccino
Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem i kawą. Dodać żelatynę rozpuszczoną w ok pół szklanki gorącej wody (przestudzoną). Na koniec dodać śmietanę - delikatnie wmieszać ją łyżką do masy. Kremem przełożyć biszkopt. Można posypać tartą czekoladą. Do lodówki na przynajmniej dwie godziny.
Upiec biszkopt ciemny ze swojego ulubionego przepisu
Poncz:
zagotować pół szklanki wody z 1 łyżką cukru - ostudzić, dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny i kieliszek rumu. Wymieszać i naponczować krążki biszkopta. Przełożyć masą.
Masa:
2 małe jogurty naturalne
140 g cukru
5 łyżeczek żelatyny
2 małe kubki śmietanki kremówki
2 małe torebki cappuccino
Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem i kawą. Dodać żelatynę rozpuszczoną w ok pół szklanki gorącej wody (przestudzoną). Na koniec dodać śmietanę - delikatnie wmieszać ją łyżką do masy. Kremem przełożyć biszkopt. Można posypać tartą czekoladą. Do lodówki na przynajmniej dwie godziny.

