Mocca-Jogurt Tort

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Przepis na tortownicę 26

Upiec biszkopt ciemny ze swojego ulubionego przepisu

Poncz:
zagotować pół szklanki wody z 1 łyżką cukru - ostudzić, dodać sok wyciśnięty z połowy cytryny i kieliszek rumu. Wymieszać i naponczować krążki biszkopta. Przełożyć masą.
Masa:
2 małe jogurty naturalne
140 g cukru
5 łyżeczek żelatyny
2 małe kubki śmietanki kremówki
2 małe torebki cappuccino
Śmietanę ubić na sztywno. Jogurt zmiksować z cukrem i kawą. Dodać żelatynę rozpuszczoną w ok pół szklanki gorącej wody (przestudzoną). Na koniec dodać śmietanę - delikatnie wmieszać ją łyżką do masy. Kremem przełożyć biszkopt. Można posypać tartą czekoladą. Do lodówki na przynajmniej dwie godziny.
:smacznego:

Agata_jedzonko%20001.jpg

Agata_jedzonko%20005.jpg
 

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
28,737
3,003
113
Brzmi nieźle! Czy możesz sprecyzować te "małe kubki" śmietanki, choc i jogurty też w różnych małych są. ;)
 

nurthena

Member
Paź 23, 2005
320
0
0
a male torebki cappucinio?? To znaczy takie na jedną kawe??

Może być ciekawa alternatywa dla mojego zwyklego tortu z sama smietana ;)
 

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
Przepraszam za brak dokładnych informacji :oops: torebki cappucino oczywiście takie małe na jedną kawę ok. 18-20g
 

syso

Member
Gru 22, 2004
3,194
0
36
Ale smacznie wyglada, mniam! Tez sie skusze na niedziele, ale prosze niech ktos mi poda swoj ulubiony przepis na biszkopt czekoladowy, bo ja nie mam ulubionego :oops: :mrgreen: