Sos do pangi lub innej rybki*

joannas

Moderator
Członek ekipy
Wrz 20, 2004
13,025
0
0
Sos do pangi lub innej rybki
Doskonale zaostrza i podkreśla smak ryby. U nas każdy filet musi byc podany z tym sosem. Pyszny. Przepis od bratowej z internetu- już wiem, że to przepis JO.
icon_mrgreen.gif


pęczek natki- posiekać
pęczek bazylii- posiekać (jeśłi brak dać więcej natki)
czosnku do woli- ja daję 3 ząbki
kaparów pół słoiczka
puszka anchois
łyżka musztardy
4 ogórki kiszone drobno posiekane
ocet winny do smaku
4-5 łyżek oliwy z oliwek
pieprz
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
i tak na zimno?
a ryba gola czy w panierce?
 

sha

Member
Sty 24, 2006
1,462
0
36
Ja do pangi daję śmiętanę z przecisnietym czosnkiem,solą,peprzem i ziołami prowansalskimi.Posypuje startym żółtym serem i zepiekam.Polecam,
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
joannas, jestes pewna, ze z tego wychodzi sos? :mrgreen:
bo wlasnie zrobilam, ale to jest taka posiekana pietruszka i bazylia(ja nawet moja w malakserze potraktowalam) z innymi skladnikami

to nie ma konsystencji sosu, co nie? anchois nie mialam wiec nie dalam

smakowo dobre, bedzie pwenie lepsze jak sie przegryzie ;)
u nas dzis jest pstrag z pieca
 

carbonicum

Moderator
Członek ekipy
Contributor
Wrz 13, 2004
8,555
1
0
marghe, wg. mnie to nie sos wyszedl, moze jakby sie wszystkie skladniki zmiksowalo to wtedy?
ale o tym nic nie pisze w przepisie :gruebel:


zaraz zasiadam do rybki i "sosu"

co do konsystencji to sama zobacz troche nie ostre to zdjatko,ale sie spieszylam

2618.jpg