RAFAELLO

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
RAFAELLO

1/2 l mleka,
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,
2 płaskie łyżki maki pszennej,
1 mały cukier waniliowy,
1 szklanka cukru,
paczka krakersów (słonych, najlepiej Lajkonika),
250 g masła
25 dag wiórek kokosowych

Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń. Wystudzić, utrzeć masło na puch, dodawać po kilka łyżek budyniu na przemian z 20 dag wiórek. Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy. Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką.

Zostawić na noc w lodówce.

Jest pyyyyyyszne !!!!!!!!!
 

imamcia

Member
Lis 29, 2005
2,398
0
36
Robiłam wiele razy takie Rafaello!!!!
Ale moi najlepiej lubią jak krakersy sa jeszcze chrupkie, czyli jemy juz po ok. godzince w lodówce. Mniam!!!
 

KASIA.B

Member
Lut 13, 2006
201
0
0
a to bardzo przepraszam, dobrze chciałam... Nie zdążyłam jeszcze przejrzeć wszystkich przepisów, tyle tu ich jest.
Będę sie pilnować


pozdrawiam,
Kasia