IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

5 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Rafaello
sd_silver
post 14 Oct 2004, 07:32
Post #1


uczeń
****

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 1.464
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 74



RAFAELLO

1/2 l mleka,
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej,
2 płaskie łyżki maki pszennej,
1 mały cukier waniliowy,
1 szklanka cukru,
paczka krakersów (słonych, najlepeij Lajkonika),
250 g masła
25 dag wiórek kokosowych

Mąkę rozmieszać w 1/2 szklanki mleka, wlać do gotującego się mleka z cukrami, ugotować budyń.
Wystudzić, utrzeć masło na puch, dodawać po kilka łyżek budyniu na przemian z 20 dag wiórek.
Wyłożyć blachę folią aluminiową, wyłożyć połowę krakersów, połowę masy, znów krakersy i reszta masy.
Posypać resztą wiórek, wklepać je łyżką.
Zostawić na noc w lodówce, wiem, że ciężko wytrzymać.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Linn
post 14 Oct 2004, 10:15
Post #2


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 8.842
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Italia
Użytkownik nr: 52



Silver, to Twoje zdjecie? Znaczy, sama zrobilas? Piekne!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
joannas
post 14 Oct 2004, 10:26
Post #3


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.022
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Warszawa
Użytkownik nr: 76



A to rafaello jest super. Dawno nie robiłam
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sd_silver
post 14 Oct 2004, 10:31
Post #4


uczeń
****

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 1.464
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 74



Zdjęcie jest Anusiaczka i jest śliczne , prawda icon_smile.gif Kochany Anusiaczek je zrobiła i e-mailem mi wysłała, zebym mogła opublikować, chyba na nim dopisze kto je zrobił.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Linn
post 14 Oct 2004, 11:11
Post #5


kucharz-zawodowiec
***********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 8.842
Dołączył: 17-September 04
Skąd: Italia
Użytkownik nr: 52



No nie, wazne, ze jest zrobione samodzielnie, a nie wziete / takie ladne, ze mialam watpliwosci /. Naprawde wyglada zachecajaco. Czasem opis nie wytarcza, a takie zdjecie sie zakoduje w pamiecie i smakolyk chodzi za nami. Nic tylko go zrobic. Moj wloski malzonek / no jedyny nawet / ma w listopadzie urodziny. Moze zrobie mu Raffaello.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buka
post 19 Oct 2004, 16:32
Post #6


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.966
Dołączył: 19-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 67



Sd_silver, a powiedz, czy moze byc ono przechowywane w lodowce 1-2 dni? Mam na nie ochote, ale moge je zrobic w czwatek /na sobote/, bo bede miala pozniej malo czasu.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sd_silver
post 20 Oct 2004, 08:55
Post #7


uczeń
****

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 1.464
Dołączył: 20-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 74



Możesz przechować, jeszcze lepsze będzie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
europa112
post 11 Dec 2004, 06:08
Post #8


uczeń
****

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 1.486
Dołączył: 28-October 04
Skąd: Dortmund
Użytkownik nr: 140



A jakie wymiary ma mieć blacha?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BeataSz
post 11 Dec 2004, 16:53
Post #9


kucharz 3 gwiazdek
************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 10.233
Dołączył: 23-September 04
Skąd: lubelskie
Użytkownik nr: 90



Pyszny jest to rafaello, robiłam już kilka razy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
reniula
post 11 Dec 2004, 18:21
Post #10


pomoc kuchenna
**

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 406
Dołączył: 6-December 04
Skąd: Sosnowiec
Użytkownik nr: 216



CYTAT(europa112)
A jakie wymiary ma mieć blacha?




Ja robiłam w takiej 24x24cm jest wtedy wyższe

Potwierdzam,musi sie z 24 godz. "przegryść " wtedy jest lepsze.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Buka
post 5 Aug 2005, 13:56
Post #11


kucharz 3 gwiazdek
***************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 17.966
Dołączył: 19-September 04
Skąd: Wrocław
Użytkownik nr: 67



Sd_Silver, ciasteczko prima! Robiłam wielokrotnie, ostatnie było w lipcu na męża imieniny, i znów mam na nie ochotę Każdy robi oczy, jak sie dowiaduje, co jest w nim ciastem
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Iguana
post 7 Aug 2005, 09:40
Post #12


kucharz-zawodowiec
**********

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 7.631
Dołączył: 13-September 04
Skąd: prawie Opole
Użytkownik nr: 11



Bardzo dobre ciacho u mnie wqeszło do kanonu imprezowego bo ja robie mase a układaniem krakersów zajmuje sie mężulo
Jak potrzebuje małych kawałeczków to robie na wiekszej blaszce i kroje na kosteczki takie na raz do buzi.

Polecam oczywiście bo bardzo proste i smakowite a wrażenie na gościach murowane
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ewa1975
post 9 Aug 2005, 17:15
Post #13


pomoc kuchenna
*

Grupa: Brązowy użytkownik
Postów: 169
Dołączył: 5-August 05
Skąd: Katowice
Użytkownik nr: 635



juz się kilka dni zabieram do zrobienia tej pyszności ale zawsze mi cos wyskoczy albo za mało kokosu ale zeżre krakersy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
annia28
post 12 Aug 2005, 08:48
Post #14


pomoc kuchenna
**

Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 308
Dołączył: 11-July 05
Skąd: małopolska
Użytkownik nr: 607



Bardzo dobre to ciacho! ja zrobiłam w tortownicy bo niestety nie mam (jeszcze) małej blaszki - ale jest pyszniutkie!!
pozdro A
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Palita
post 15 Aug 2005, 12:22
Post #15


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 550
Dołączył: 31-May 05
Skąd: Zielona Góra
Użytkownik nr: 545



U MNIE RAFAELLO W MIG ZNIKNEŁO!! JEST OK POLECAM!!! icon_smile.gif

MONIA
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kermidt
post 2 Dec 2005, 00:25
Post #16


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 41.151
Dołączył: 17-September 04
Skąd: ottawa
Użytkownik nr: 59



Zlitujcie sie.
Ile ma taka paczka Lajkonika.
Musze znac wage, bo tu nie ma icon_sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hiena
post 2 Dec 2005, 00:26
Post #17


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.646
Dołączył: 6-May 05
Skąd: znikąd
Użytkownik nr: 506



http://www.hipernet24.pl/se.php?sw=lajkonik

180g
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kermidt
post 2 Dec 2005, 00:28
Post #18


kucharz 3 gwiazdek
******************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 41.151
Dołączył: 17-September 04
Skąd: ottawa
Użytkownik nr: 59





blyskawica

tylko grzmotu nie bylo

dzieki Ci dobra kobieta niech ci .........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hiena
post 2 Dec 2005, 00:28
Post #19


kucharz 3 gwiazdek
*************

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 13.646
Dołączył: 6-May 05
Skąd: znikąd
Użytkownik nr: 506



a kysz a kysz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magdafal
post 5 Dec 2005, 13:52
Post #20





Grupa: Srebrny użytkownik
Postów: 67
Dołączył: 3-November 05
Skąd: Toruń
Użytkownik nr: 911



niebo w gebie to ciasto i do tego bardzo szybko mozna je zrobic, ah...moje zycie nabralo lepszego smaku (doslownie) odkad zarejestrowalam sie na tym forum... 8)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 22nd September 2018 - 20:36