"meksykanskie"

dea

Member
Lis 20, 2005
346
0
0
zrobiłam i zajadali się wszyscy aż się im uszy trzęsły,szybkie i bardzo dobre danie.Podawałam z ryzem,napewno będę robić częściej.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Dobre to bedzie jako farsz do naleśników
icon_question.gif
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
No moze i takich ale ja o zwykłej mące myslałam.
Cos ala tortilla by wyszła naleśnikowa
icon_wink.gif
 

moni77

Member
Wrz 20, 2004
8,558
0
0
no to czemu nie:) albo zwyczajnie tortille zrób ze 2 szklanki mąki, z 6 łyżek smalcu, czubata łyżeczka soli
około 3/4 szklanki gorącej wody -wyrabiam jak ciasto na pierogi, az bedzie gładkie i nie lepkie-podsypuje mąkę. Daje mu odpocząć chwile i wałkuje z malutkich kuleczek placuszki. Trzeba je układać przesypane mąką i nakrywać scierka zeby nie wyschły. Smażę na złotawo na bardzo rozgrzanej patelni. To przepis z mniama
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
anbetung.gif


Kiedys zrobie
cvety.gif
 

Nalle

Active member
Wrz 20, 2004
3,397
34
48
Jako nadzienie do naleśników trochę za bardzo się rozpada - też mi się wydaje, że z tortillą lepsze (bo zrobisz sobie "kieszonkę" i nic dołem nie ucieknie).
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
bussi.gif


To bułke tym nadziać - o!!
Szybko i smacznie
icon_wink.gif