Moja pieczeń w pierzynce bardzoooo pyszna

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
Składniki
około 80dkg karkówki (schab jest za suchy)
0,5 litra śmietany 30 %(koniecznie 30)
2 zupy w proszku cebulowe knorra
1 zupa krem z borowików knorra

Mięso kroimy na plastry i oprószamy solą i piprzem z obu stron
Plastry układamy w naczyniu zaroodpornym.
W miseczce rózgą zupy mieszamy ze śmietaną.
Masą zalewamy mięso i pieczemy około 50minut lub dłużej `w piekarniku
 

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Potwierdzam, pyszne! Rewelacyjne na większe imprezy, gdy nie chcemy spędzić w kuchni kilku godzin. Wchodzi na stałe do mojego menu.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
Robiłam kiedyś taką karkówkę - tylko bez borowikowej - potwierdzam że pyszne
icon_smile.gif
a najważniejsz że szybkie i prawie samo się robi.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
A ja tak spytam - tę karkówkę w formie pieczeni to do obiadu podajecie, czy na kanapkę po ostygnieciu ?
 

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Do obiadu
icon_smile.gif
Jest zanurzona w przepysznym grzybowo-cebulowym sosie.
Od siebie jeszcze dodam, że ja mięsa do tego przepisu nie solę, gdyż dwie zupy i sos są dla mnie wystarczająco słone. Czasami daję jeszcze pieczarki pod mięso.