Moja pieczeń w pierzynce bardzoooo pyszna

ela2225

Member
Sty 28, 2006
6,033
9
38
Składniki
około 80dkg karkówki (schab jest za suchy)
0,5 litra śmietany 30 %(koniecznie 30)
2 zupy w proszku cebulowe knorra
1 zupa krem z borowików knorra

Mięso kroimy na plastry i oprószamy solą i piprzem z obu stron
Plastry układamy w naczyniu zaroodpornym.
W miseczce rózgą zupy mieszamy ze śmietaną.
Masą zalewamy mięso i pieczemy około 50minut lub dłużej `w piekarniku
 

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Potwierdzam, pyszne! Rewelacyjne na większe imprezy, gdy nie chcemy spędzić w kuchni kilku godzin. Wchodzi na stałe do mojego menu.
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Robiłam kiedyś taką karkówkę - tylko bez borowikowej - potwierdzam że pyszne
icon_smile.gif
a najważniejsz że szybkie i prawie samo się robi.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
A ja tak spytam - tę karkówkę w formie pieczeni to do obiadu podajecie, czy na kanapkę po ostygnieciu ?
 

ja.1980

Member
Paź 12, 2005
212
0
0
Do obiadu
icon_smile.gif
Jest zanurzona w przepysznym grzybowo-cebulowym sosie.
Od siebie jeszcze dodam, że ja mięsa do tego przepisu nie solę, gdyż dwie zupy i sos są dla mnie wystarczająco słone. Czasami daję jeszcze pieczarki pod mięso.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
33,921
6,343
113
Nawet niezłe, biorąc pod uwagę, że nie przepadam za karkówką, w dodatku samo się robiące.
Mięsa nie przyprawiałam, tylko od razu zalałam sosem. Wyszło miękkie i soczyste.
 
  • Like
Reakcje: Eweralda
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy