- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Jest to przepis na jedne z moich najukochańszych mufinków. Ich smak jest zaskakujący - są lekko wilgotne i lepkie, bardzo pachnące i bardzo długo świeże. Zwykle jak gdzieś wyjeżdżam, robię ich furę i potem jem przez tydzień.
Chociaż robiłam je wiele razy, nigdy nie zrobiłam im zdjęcia, ale postaram się to nadrobić.
90 g masła
2/3 szkl brązowego cukru
2 jajka
2 łyżki mleka
1/2 szkl syropu klonowego
1 i 2/3 szkl mąki
1 i 3/4 łyżeczki proszku do piecz
Piekarnik nastawiamy na 180 st C.
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy lekko rozbełtane jajka, następnie pozostałe składniki. Ubijamy aż masa będzie gładka, ale niezbyt długo.
Przekładamy do foremek mufinkowych i pieczemy 20 minut.
Po upieczeniu zostawiamy w formie na 5 min, żeby przestygły i dopiero wtedy wyjmujemy.
Smacznego!
Chociaż robiłam je wiele razy, nigdy nie zrobiłam im zdjęcia, ale postaram się to nadrobić.
90 g masła
2/3 szkl brązowego cukru
2 jajka
2 łyżki mleka
1/2 szkl syropu klonowego
1 i 2/3 szkl mąki
1 i 3/4 łyżeczki proszku do piecz
Piekarnik nastawiamy na 180 st C.
Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy lekko rozbełtane jajka, następnie pozostałe składniki. Ubijamy aż masa będzie gładka, ale niezbyt długo.
Przekładamy do foremek mufinkowych i pieczemy 20 minut.
Po upieczeniu zostawiamy w formie na 5 min, żeby przestygły i dopiero wtedy wyjmujemy.
Smacznego!