Podsmażony ryż z kukurydza*

bajeczka

Moderator
Mar 20, 2005
4,167
0
0
Wczoraj zrobiłam nastepujące danie:


Składninki:
1 torebka ryżu
1 puszka kukurydzy konserwowej
1 średnia cebula
olej do smazenia


Ryż ugotować na pół twardo. Cebulkę posiekać i zeszklić na oleju na patelni, dodać ostuydzony ryz i kukurydzę. Dosolic i dopieprzyc do smaku.

Ja podawałam z kotlecikami z żółtego sera z mojego przepisu:

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=8180 polanych sosem ketchupowo - majonezowym.

Smacznego
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

edima

Member
Lis 30, 2008
31
0
0
chyba spróbuję dla odmiany po Twojemu...
ja zazwyczaj robiłam ryż gotowany z kukurydzą bez smarzenia i dodawałam jeszcze ugotowany groszek zielony...