- Kwi 12, 2006
- 7,139
- 0
- 36
Nie znalazłam na Cin-Cinie dlatego wklejam.
Przepis zaczerpnięty z http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis5461.ht...d701e1e1a86d689
Są r e w e l a c y j n e!
2 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dżem, powidła lub ser i zioła w zaleźności od upodobań
Z podanych składników wyrobić ciasto. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem rozwałkować, wycinać kwadraty lub krążki, smarować powidłami lub w wersji słonej posypać ziołami, tartym żółtym serem, itp.
Piec w 160 - 180 st.C na złoto. Bardzo rosną!
Upieczone posypać cukrem pudrem.
ciasto to świetnie się nadaje jako baza do pasztecików, kapuśniaczków itp.
Przepis zaczerpnięty z http://www.gotowanie.wkl.pl/przepis5461.ht...d701e1e1a86d689
Są r e w e l a c y j n e!
2 szkl. mąki
1 kostka margaryny
1/2 szkl. piwa
dżem, powidła lub ser i zioła w zaleźności od upodobań
Z podanych składników wyrobić ciasto. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Potem rozwałkować, wycinać kwadraty lub krążki, smarować powidłami lub w wersji słonej posypać ziołami, tartym żółtym serem, itp.
Piec w 160 - 180 st.C na złoto. Bardzo rosną!
Upieczone posypać cukrem pudrem.
ciasto to świetnie się nadaje jako baza do pasztecików, kapuśniaczków itp.