Makaroniki czekoladowo-kokosowe
1 puszka mleka skondensowanego, slodzonego (400g)
115g gorzkiej czekolady
1 lyzeczka ekstraktu z wanilii
200g wiorkow kokosowych
1/2 szklanki posiekanych (grubo) migdalow
sposób przygotowania
Mleko z czekolada zagrzac az czekolada sie rozpusci i masa bedzie gladka. Dodac pozostale skladniki i dobrze wymieszac.
Ukladac male kopczyki na blasze wylozonej pergaminem i piec przez 10 minut w temperaturze 180C. Zaraz zdejmowac z blachy i wystudzic na drucianej siateczce.
1 puszka mleka skondensowanego, slodzonego (400g)
115g gorzkiej czekolady
1 lyzeczka ekstraktu z wanilii
200g wiorkow kokosowych
1/2 szklanki posiekanych (grubo) migdalow
sposób przygotowania
Mleko z czekolada zagrzac az czekolada sie rozpusci i masa bedzie gladka. Dodac pozostale skladniki i dobrze wymieszac.
Ukladac male kopczyki na blasze wylozonej pergaminem i piec przez 10 minut w temperaturze 180C. Zaraz zdejmowac z blachy i wystudzic na drucianej siateczce.