- Wrz 25, 2005
- 815
- 0
- 0
Robię taki sosik do kopytek i placków ziemniaczanych. Pycha.
Składniki:
trochę (z dwie garście) grzybków suszonych lub świeżych
cebulka
łyżka mąki
łyżka kwaśnej śmietany
masło roślinne - też z łyżkę
przyprawy: sól, pieprz i inne wedle uznania.
Przygotowanie:
Grzybki jak świeże to trzeba troszkę pogotować, ja na ogół robię z suszonych. Namaczam je wcześniej w zimnej wodzie ok. 2 szkl. Cebulkę podsmażam na maśle. Wodę po grzybkach wlewam do cebulki i tak troszkę gotuję. Grzybki drobniutko kroję i wrzucam do wywaru. Troszkę podgotuję i zaprawiam mąką ze śmietaną. Zagotowuję i przyprawiam.
Smacznego. [/b]
Składniki:
trochę (z dwie garście) grzybków suszonych lub świeżych
cebulka
łyżka mąki
łyżka kwaśnej śmietany
masło roślinne - też z łyżkę
przyprawy: sól, pieprz i inne wedle uznania.
Przygotowanie:
Grzybki jak świeże to trzeba troszkę pogotować, ja na ogół robię z suszonych. Namaczam je wcześniej w zimnej wodzie ok. 2 szkl. Cebulkę podsmażam na maśle. Wodę po grzybkach wlewam do cebulki i tak troszkę gotuję. Grzybki drobniutko kroję i wrzucam do wywaru. Troszkę podgotuję i zaprawiam mąką ze śmietaną. Zagotowuję i przyprawiam.
Smacznego. [/b]
Ostatnią edycję dokonał moderator: