- Paź 28, 2004
- 1,551
- 0
- 0
W tym czasie śliwkowo knedlowym, może się przez przypadek zdarzyć,że zostanie trochę kartoflanego ciasta.Podaję trzy doskonałe ,bardzo proste nadzienia na knedle.
1.200g gotowanej w plasterkach szynki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tego jedno żółtko.
albo
2.Banany pokroić w plasterki i posypać cynamonem.
albo
3.Zólty ser zetrzeć na tarce i to wszystko.
Każdym z tych nadzień nafaszerować knedla tak jak śliwką.
ps.Ciasto na knedle:
1 kg ziemniaków
1/2 kg mąki pszennej
2 jajka
2 żółtka
1 łyżeczka soli.
Tradycyjnie polewamy masełkiem z bułką tartą.
1.200g gotowanej w plasterkach szynki pokroić w drobną kostkę. Dodać do tego jedno żółtko.
albo
2.Banany pokroić w plasterki i posypać cynamonem.
albo
3.Zólty ser zetrzeć na tarce i to wszystko.
Każdym z tych nadzień nafaszerować knedla tak jak śliwką.
ps.Ciasto na knedle:
1 kg ziemniaków
1/2 kg mąki pszennej
2 jajka
2 żółtka
1 łyżeczka soli.
Tradycyjnie polewamy masełkiem z bułką tartą.
Ostatnią edycję dokonał moderator: