- Lip 29, 2006
- 298
- 1
- 0
2,5 kg śliwek
1 kg cukru
2 cukry waniliowe
200 g kakao Deco Moreno
Sliwki zmielić lub zmiksować( po odpestkowaniu
) smażyć z cukrem- ja dodaję mniej niż 1 kg, dodać go za chwilę, aż odparuje część soku. Smażyć ok. 2 h. Potem dodać c. waniliowe i kakao, dobrze wymieszać , gorące do wyparzonych słoików.
Przepis i dżemik do spróbowania dałam koleżankom w pracy i krąży na kilku już zmianach od kilku dni (widzę jak go przepisują
smakowało im czyli) A ja go gdzieś w necie znalazłam. W przyszłym roku spróbuję zrobić z wiśni i truskawek. Tymczasem smacznego!
1 kg cukru
2 cukry waniliowe
200 g kakao Deco Moreno
Sliwki zmielić lub zmiksować( po odpestkowaniu
Przepis i dżemik do spróbowania dałam koleżankom w pracy i krąży na kilku już zmianach od kilku dni (widzę jak go przepisują
