Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.



1b.jpg


pół płata piersi z indyka

3 cebule
20 dkg pieczarek
5 dkg suszonych grzybów mung
1 szklanka rosołu /bulionu
1 łyżka mąki

5 łyżek octu balsamicznego
oliwa aromatyzowana truflami do smażenia

przyprawy:

sól kamienna mialona
pieprz czarny i zielony świeżo mielony
pieprz syczuański
papryka słodka mielona
mięta syryjska


Cebulę tniemy w talarki. Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).

Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę. Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.

Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
 

Załączniki

  • 1b.jpg
    1b.jpg
    399.6 KB · Wyświetleń: 2
Ostatnią edycję dokonał moderator: