Pierś z indyka z grzybami mung w sosie balsamico.
pół płata piersi z indyka
3 cebule
20 dkg pieczarek
5 dkg suszonych grzybów mung
1 szklanka rosołu /bulionu
1 łyżka mąki
5 łyżek octu balsamicznego
oliwa aromatyzowana truflami do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mialona
pieprz czarny i zielony świeżo mielony
pieprz syczuański
papryka słodka mielona
mięta syryjska
Cebulę tniemy w talarki. Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę. Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.
Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.

pół płata piersi z indyka
3 cebule
20 dkg pieczarek
5 dkg suszonych grzybów mung
1 szklanka rosołu /bulionu
1 łyżka mąki
5 łyżek octu balsamicznego
oliwa aromatyzowana truflami do smażenia
przyprawy:
sól kamienna mialona
pieprz czarny i zielony świeżo mielony
pieprz syczuański
papryka słodka mielona
mięta syryjska
Cebulę tniemy w talarki. Pieczarki kroimy w plasterki a grzybu mung namaczamy we wrzątku przez 5 minut... odcedzamy i kroimy w cienkie paseczki.
Wszystko to podsmażamy na oliwie przez ok. 15 minut (smażymy na wolnym ogniu).
Pierś z indyka kroimy w drobną kostkę. Prószymy ją mąką i dorzucamy do podsmażonej cebuli z grzybami i smażymy kolejne 15 minut.
Na koniec zalewamy wszystko bulionem i dusimy około 15 minut na wolnym ogniu pod przykryciem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: