Pierś z kurczaka pod serową pierzynką:
Pokaż załącznik 496
2 piersi z kurczaka
3 łyżki żurawiny w konfiturach
8 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
10 dkg tartego żóltego sera
1. Piersi z kurczaka kroimy na połówki. Każdą z nich rozbijamy tj. na kotlety schabowe.
Doprawiamy do smaku. Układamy kotlety w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
2. Majonez mieszamy ze śmietaną, żurawinami, ketchupem, musztardą, oraz żółtym serem.
3. Na każdy plaster piersi nakładamy po 3-4 łyżki tej masy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok. 30 minut.
Pokaż załącznik 496
2 piersi z kurczaka
3 łyżki żurawiny w konfiturach
8 łyżek majonezu
2 łyżki śmietany
1 łyżka ketchupu
1 łyżka musztardy
10 dkg tartego żóltego sera
1. Piersi z kurczaka kroimy na połówki. Każdą z nich rozbijamy tj. na kotlety schabowe.
Doprawiamy do smaku. Układamy kotlety w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
2. Majonez mieszamy ze śmietaną, żurawinami, ketchupem, musztardą, oraz żółtym serem.
3. Na każdy plaster piersi nakładamy po 3-4 łyżki tej masy i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok. 30 minut.