Pierś z kurczaka pod serową pierzynką,

Buka

Well-known member
Wrz 19, 2004
30,787
4,848
113
Przez tyle lat nikt nie użył przepisu?
icon_eek.gif
Duży błąd.
icon_smile.gif
Bez wielu zabiegów typu obsmażanie, czyli nawet dietetyczne, w jednym naczyniu, szybkie i pyszne. U mnie dziś drugi raz w tym tygodniu.
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
9,371
3,099
113
Użył, użył. Przy większych (goście) i mniejszych (obiad) robię to, bez żadnego obsmażania za to z żurawiną własnoręcznie z cukrem na zimno złożoną do słoiczków specjalnie do tego celu. Bardzo nam i wszystkim gościom smakuje. Pycha! I co ważne proste i szybkie do przygotowania.

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
9,371
3,099
113
Żurawinę robię na surowo. Biorę tyle cukru ile waży żurawina. Żurawinę przekręcam przez maszynkę, sypię cukier i mieszam do rozpuszczenia cukru. Wygląda to tak,że stoi w misce 1 dzień, co jakiś czas trochę pomieszam, drugiego dnia to samo. Jak uznam,że już to łąduję w słoiki, przeważnie robię niewiele więc w malutkie słoiczki od koncentratów (wyparzone), zakręcam i już. Do tej potrawy ta żurawina jest super.

Beata19

Member
Lip 20, 2010
183
0
0
Dzięki , a czy trzymasz ją w lodówce? i jak długo można ją przechowywać? a może ją zapasteryzować?
gruebel_2.gif
Bardzo lubię do mięska.
Pozdrawiam.

gracha

Well-known member
Mar 31, 2006
9,371
3,099
113
Nie mam wielkiego doświadczenia, trzymam w piwnicy a jak przyniosę do domu to w lodówce. Nie pasteryzuje się tego bo to już będzie gotowana a nie surowa ale wiem,że robi się też gotowaną tylko to już co innego, taki dżem. Czasem zdarza się,że wycieka ze słoika, jednego roku mi buzowała ale wstawiłam do lodówki i była dobra, nie popsuła się. Trzymam na ogół do roku, ale bywa,że dłużej. Nic się nie dzieje.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy