- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Przepis podany przez Agnieszkę Kręglicką pewnego razu w TV. zaintrygował mnie, chociaż jeszcze go nie wypróbowałam.
Śliwki wypestkować i ułożyć w słoikach.
Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru. Zakręcić słoik.
Pasteryzować: słoiki wstawić do garnka z wodą, która powinna sięgać do 3/4 wysokości słoika. Jak się zagotuje, zmniejszyć gaz i gotować jeszcze przez 10 minut.
Wyłączyć.
Śliwki wypestkować i ułożyć w słoikach.
Do każdego słoika wsypać łyżkę cukru. Zakręcić słoik.
Pasteryzować: słoiki wstawić do garnka z wodą, która powinna sięgać do 3/4 wysokości słoika. Jak się zagotuje, zmniejszyć gaz i gotować jeszcze przez 10 minut.
Wyłączyć.