Wołowina w sosie klonowo-czosnkowym*

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
Wołowina w sosie klonowo-czosnkowym

1_.jpg

50 dkg. polędwicy wołowej
6 ząbków czosnku
5 łyżek syropu klonowego
oliwa do smażenia
2 szklanki bulionu wołowego
mąka
sól
pieprz biały mielony
szczypta tymianku


Wołowinę kroimy w cienkie plastry i rozbijamy bądź nagniatamy ręką.
Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i nacieramy nim mięso.
Mięso obsmażamy na oliwie na wolnym ogniu… tak około 15 minut. Następnie zalewamy je bulionem. Dusimy pod przykryciem około 20-25 minut…(aż mięso będzie miękkie)
Na koniec polewamy to syropem klonowymi i doprawiamy do smaku i zagęszczamy sos delikatnie mąką.
 

Załączniki

  • 1_.jpg
    1_.jpg
    367 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hichotka

Member
Lut 8, 2005
11,323
0
0
malgosia @ 23 Sep 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=368189a zczym najlepiej podawac?
a różnie z czym Ci się tylko widzi
icon_biggrin.gif
ostatnio podawałam z ryżem np.
icon_biggrin.gif
ale fajnie zapieczone ziemniaczki też się z tym fajnie komponują
icon_biggrin.gif