- Lis 1, 2004
- 28,999
- 1
- 0
ciasto ainsleya Harriotta (rewelacyjne, moim zdaniem).. reszta to dzieło
mojej córki..:
225 g mąki
100 g cukru
100 g pokrojonego w kostkę masła
fru do miksera
jak zacznie wyglądac jak kruszonka dodać 1 jajko
(ja dodaje jeszcze kilka kropel wody)
wyrabiać chwilkę mikserem, wyjąć , zagnieść ręcznie i gotowe
błyskawiczne, pyszne i nie kruszy się
farsz dowolny
1. czekodżem domowy (zdjęcie jutro)
2. konfitura wiśniowa
w tych zamkniętych jest :
czekolada gorzka
czekolada biała
dżem cytrynowy, konfitura wiśniowa, czekodzem truskawkowy mojej roboty,
nutella - w dowolnych konfiguracjach
zagnieśc, rozwałkowac, nadziewać czym sie chce, zamknąc, posmarowac jajkiem
piec i zajadać
a to jest z czekodżemem
mojej córki..:
225 g mąki
100 g cukru
100 g pokrojonego w kostkę masła
fru do miksera
jak zacznie wyglądac jak kruszonka dodać 1 jajko
(ja dodaje jeszcze kilka kropel wody)
wyrabiać chwilkę mikserem, wyjąć , zagnieść ręcznie i gotowe
błyskawiczne, pyszne i nie kruszy się
farsz dowolny
1. czekodżem domowy (zdjęcie jutro)
2. konfitura wiśniowa
w tych zamkniętych jest :
czekolada gorzka
czekolada biała
dżem cytrynowy, konfitura wiśniowa, czekodzem truskawkowy mojej roboty,
nutella - w dowolnych konfiguracjach
zagnieśc, rozwałkowac, nadziewać czym sie chce, zamknąc, posmarowac jajkiem
piec i zajadać
a to jest z czekodżemem
Ostatnią edycję dokonał moderator: