Masa brzoskwiniowa lub ananasowa

ewalukas

Member
Sie 24, 2006
9,664
0
0
Puszka brzoskwiń lub ananasów
budyń śmietankowy / waniliowy
Masło

Owoce razem z sokiem zmiksować na papkę
icon_lol.gif
Zagotować. Budyń rozrobić w niewielkiej ilości wody (lub można zostawić troszkę soku) i wlać do gotującej się papki z owoców. Zagotować, ostudzić.
Masło utrzeć z zimnym budyniem.

Wymyśliłam taką masę podczas robienia ciasta. Wychodzi nie bardzo gęsta, ja przekładałam biszkopty w tortownicy. Po nocy masa była świetna
daumen.gif


Cukru do budyniu nie dodawałam, bo chciałam, żeby masa była bardziej orzeźwiająca - biszkopt mi wyszedł słodki.
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
ewalukas @ 27 Nov 2006 napisał:
index.php?act=findpost&pid=401741Wymyśliłam taką masę podczas robienia ciasta. Wychodzi nie bardzo gęsta, ja przekładałam biszkopty w tortownicy.
No, to ja tez tę mase wymysliłam, tylko bez gotowania (poza budyniem - oczywiscie)
icon_mrgreen.gif
Tylko ja tam jeszcze cos chlupnę do dodania sobie animuszu i do masy, zeby i ona odwazna się zrobiła
icon_wink.gif
icon_lol.gif