Jest to wspaniałe w smaku i wyglądzie ciasto. Jest dość łatwe w przygotowaniu. Nie ma osoby, która spróbując, nie powróciła do niego raz jeszcze... Zaznaczam, że zdjęcia nie wkleję, gdyż nie posiadam aktualnie aparatu 
Składniki:
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mąki krupczatki
- 3 jajka
- 4-5 jabłek
- 3 szklanki bakalii (ja daję paczkę płatków migdałowych, paczkę orzechów włoskich, paczkę suszonych moreli i śliwek, paczkę wiórków kokosowych, rodzynki)
- 1,5 szkl. cukru
- 1 łyżeczka pr. do pieczenia
- 2 płaskie łyżeczki sody
Przygotowanie:
- jabłka obrać, pokroić w kostkę i wraz z bakaliami wrzucić do miski, całość zasypać cukrem i odstawić na godzinę
- dodać obie mąki, jajka i całość wymieszać
- wysmarować i wyłożyć tartą bułką blachę (duża blacha), masę przełożyć
- piec w 180-200 st.C przez około 45 minut
- tabliczkę mlecznej czekolady rozpuścić w 5-6 łyżkach wody, ciasto polać i posypać wiórkami
SMACZNEGO!
Składniki:
- 1 szkl. mąki pszennej
- 1 szkl. mąki krupczatki
- 3 jajka
- 4-5 jabłek
- 3 szklanki bakalii (ja daję paczkę płatków migdałowych, paczkę orzechów włoskich, paczkę suszonych moreli i śliwek, paczkę wiórków kokosowych, rodzynki)
- 1,5 szkl. cukru
- 1 łyżeczka pr. do pieczenia
- 2 płaskie łyżeczki sody
Przygotowanie:
- jabłka obrać, pokroić w kostkę i wraz z bakaliami wrzucić do miski, całość zasypać cukrem i odstawić na godzinę
- dodać obie mąki, jajka i całość wymieszać
- wysmarować i wyłożyć tartą bułką blachę (duża blacha), masę przełożyć
- piec w 180-200 st.C przez około 45 minut
- tabliczkę mlecznej czekolady rozpuścić w 5-6 łyżkach wody, ciasto polać i posypać wiórkami
SMACZNEGO!