Ziemniaczane łódeczki

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Ziemniaczane łódeczki


na 2 osoby:
2 jak największe, podłużne ziemniaki
2 średnie pieczarki
2 łyżki gęstej śmietany
żółty ser
pieprz
czosnek
ostra papryka (wg. uznania)


1. Ziemniaki dobrze umyć, ugotować w skórkach. (nie dogotowywac do końca, by nie były rozpadające się )

2. Stosownie do upodobań - można obrać ze skórki lub zostawić ją. Ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć część miąższu, tak, by powstały łódeczki.

3. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na maśle. Wymieszać wyjęty miąższ z pieczarkami, śmietaną i przyprawami.
Wypełnić czubato łódeczki. Posypać na wierzch startym żółtym serem.

4. Zapiekać w piekarniku w 180 st. aż ser się stopi.
Podawać z surówką.


SMACZNEGO!


 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Joannas, przepraszam, ze dopiero teraz odpowiadam
icon_redface.gif


Ogromnie się cieszę, że je zrobiłaś, a jeszcze bardziej, że Ci smakowało
icon_biggrin.gif

Brokuły to super pomysł.