- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Ziemniaczane łódeczki
na 2 osoby:
2 jak największe, podłużne ziemniaki
2 średnie pieczarki
2 łyżki gęstej śmietany
żółty ser
pieprz
czosnek
ostra papryka (wg. uznania)
1. Ziemniaki dobrze umyć, ugotować w skórkach. (nie dogotowywac do końca, by nie były rozpadające się )
2. Stosownie do upodobań - można obrać ze skórki lub zostawić ją. Ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć część miąższu, tak, by powstały łódeczki.
3. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na maśle. Wymieszać wyjęty miąższ z pieczarkami, śmietaną i przyprawami.
Wypełnić czubato łódeczki. Posypać na wierzch startym żółtym serem.
4. Zapiekać w piekarniku w 180 st. aż ser się stopi.
Podawać z surówką.
SMACZNEGO!
na 2 osoby:
2 jak największe, podłużne ziemniaki
2 średnie pieczarki
2 łyżki gęstej śmietany
żółty ser
pieprz
czosnek
ostra papryka (wg. uznania)
1. Ziemniaki dobrze umyć, ugotować w skórkach. (nie dogotowywac do końca, by nie były rozpadające się )
2. Stosownie do upodobań - można obrać ze skórki lub zostawić ją. Ziemniaki przekroić na pół, wydrążyć część miąższu, tak, by powstały łódeczki.
3. Pieczarki pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na maśle. Wymieszać wyjęty miąższ z pieczarkami, śmietaną i przyprawami.
Wypełnić czubato łódeczki. Posypać na wierzch startym żółtym serem.
4. Zapiekać w piekarniku w 180 st. aż ser się stopi.
Podawać z surówką.
SMACZNEGO!
Ostatnią edycję dokonał moderator: