- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
Wyludzilam w koncu
Znajomej maz jest z Laosu. Robi swietny sos do ryby. Oto on.
Ryba - uzywam filety z soli (on tez uzyl akurat) - 6 sztuk na ta ilosc sosu,
3 pomidory
2 czerwone male cebule
2 zabki czosnku
1 lyzka oleju
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzeczka cukru
sol
szczypior (3 dymki)
koriander
jesli sie ma mozna uzyc gaeng karee jesli nie uzyc szczypte chili (chyba, ze sie nie lubi na ostro).
Przygotowac rybe - co znaczy, usmazyc lub upiec w piekarniku czy na grilu elektrycznym bez panierki.
Jesli uzywamy piekarnik sos zrobic w tzw. miedzyczasie, jesli smazymy zaczac sos, a w miedzyczasie rybe.
Na oleju przysmazyc cebule i czosnek na zloto-brazowo. Dodac pokrojone pomidory i przyprawy. Poddusic, pomieszac i poprobowac
kilka minut.
Dodac ziola i potrzymac na ogniu jeszcze 3-5 minut.
Podawac z ryzem, ziemniakiem, chlebem.
Zdjecie jak bedzie nowa, bo ta zginela w czelusciach gosci i gospodarzy.
Ryba moze byc jakakolwiek (jadlam malego pstraga w dzwonkach wczesniej) tylko lepiej zeby nie miala intensywnego zapachu jak np. dorsz.
Jeszcze mi sie przypomnialo
Kamla gotuje na tyle dobrze, ze jak nie ma pracy to dorabia jako kucharz w restauracji.

Znajomej maz jest z Laosu. Robi swietny sos do ryby. Oto on.
Ryba - uzywam filety z soli (on tez uzyl akurat) - 6 sztuk na ta ilosc sosu,
3 pomidory
2 czerwone male cebule
2 zabki czosnku
1 lyzka oleju
1 lyzka sosu sojowego
1 lyzeczka cukru
sol
szczypior (3 dymki)
koriander
jesli sie ma mozna uzyc gaeng karee jesli nie uzyc szczypte chili (chyba, ze sie nie lubi na ostro).
Przygotowac rybe - co znaczy, usmazyc lub upiec w piekarniku czy na grilu elektrycznym bez panierki.
Jesli uzywamy piekarnik sos zrobic w tzw. miedzyczasie, jesli smazymy zaczac sos, a w miedzyczasie rybe.
Na oleju przysmazyc cebule i czosnek na zloto-brazowo. Dodac pokrojone pomidory i przyprawy. Poddusic, pomieszac i poprobowac

Dodac ziola i potrzymac na ogniu jeszcze 3-5 minut.
Podawac z ryzem, ziemniakiem, chlebem.
Zdjecie jak bedzie nowa, bo ta zginela w czelusciach gosci i gospodarzy.
Ryba moze byc jakakolwiek (jadlam malego pstraga w dzwonkach wczesniej) tylko lepiej zeby nie miala intensywnego zapachu jak np. dorsz.
Jeszcze mi sie przypomnialo

Kamla gotuje na tyle dobrze, ze jak nie ma pracy to dorabia jako kucharz w restauracji.
Ostatnią edycję dokonał moderator: