- Paź 22, 2005
- 172
- 0
- 0
Składniki:
2 i 2/3 szklanki maki
1 lyżeczka proszku do pieczenia
duża szczypta soli
1/2 szklanki cukru
2 jajka
niepełna szklanka mleka
2/3 szklanki oleju
marcepan, czekolada gorzka i biała.
Mąkę przesiac, dodać pozostale suche skladniki.
Do rozbełtanych jajek dodać mleko i olej, dodać do suchych skladnikow i krótko! wymieszać. Wyłożyć zagłębienia blaszki papierowymi foremkami. Nakładać po łyżce ciasta, wkładać kawałek marcepanu przykrywać odrobiną ciasta. Piec ok. 20 minut w 200st., aż bedą rumiane, sprawdzic patyczkiem - powinien być suchy.
Pozostawić do ostygnięcia. Każdą maczać w rozpuszczonej deserowej czekoladzie i
ozdobiać kroplą białej.
2 i 2/3 szklanki maki
1 lyżeczka proszku do pieczenia
duża szczypta soli
1/2 szklanki cukru
2 jajka
niepełna szklanka mleka
2/3 szklanki oleju
marcepan, czekolada gorzka i biała.
Mąkę przesiac, dodać pozostale suche skladniki.
Do rozbełtanych jajek dodać mleko i olej, dodać do suchych skladnikow i krótko! wymieszać. Wyłożyć zagłębienia blaszki papierowymi foremkami. Nakładać po łyżce ciasta, wkładać kawałek marcepanu przykrywać odrobiną ciasta. Piec ok. 20 minut w 200st., aż bedą rumiane, sprawdzic patyczkiem - powinien być suchy.
Pozostawić do ostygnięcia. Każdą maczać w rozpuszczonej deserowej czekoladzie i
ozdobiać kroplą białej.