- Wrz 17, 2004
- 44,979
- 6
- 0
3 lyzki oliwy
3 pory
1 lyzka skorki z cytryny
3 zabki czosnku
puszka 800g cieciorki (798 chyba ma duza)
1/4 szklanki posiekanej natki wloskiej
Rozgrzac patelnie na srednim ogniu. Wlac oliwe.
Dodac starte na drobnej tarce (cieniutko pokrojone) pory i skorke z cytryny.
Smazyc mieszajac od czasu do czasu do zrumienienia (8 min).
Dodac czosnek w cienkich plasterkach na minute.
I cieciorke.
Podgrzewac jeszcze ok 5 min tak, by wszystko bylo cieple.
Podawac z czastka cytryny czy limonki.
Doskonale ze smazona ryba (na sposob indyjski np. z kuminem)
3 pory
1 lyzka skorki z cytryny
3 zabki czosnku
puszka 800g cieciorki (798 chyba ma duza)
1/4 szklanki posiekanej natki wloskiej
Rozgrzac patelnie na srednim ogniu. Wlac oliwe.
Dodac starte na drobnej tarce (cieniutko pokrojone) pory i skorke z cytryny.
Smazyc mieszajac od czasu do czasu do zrumienienia (8 min).
Dodac czosnek w cienkich plasterkach na minute.
I cieciorke.
Podgrzewac jeszcze ok 5 min tak, by wszystko bylo cieple.
Podawac z czastka cytryny czy limonki.
Doskonale ze smazona ryba (na sposob indyjski np. z kuminem)