- Lis 27, 2004
- 3,631
- 0
- 0
Ciasto złociste jak karmel... i bardzo proste w wykonaniu.
185 g masła
150 g białej czekolady
120 g brązowego cukru
80 ml syropu klonowego
250 ml mleka
300 g mąki
łyżeczka proszku dopiecz.
2 jajka
masło+czekoladę+cukier+syrop+mleko wlać do garnuszka i podgrzewać aż się rozpuści. Ostudzić. Dodać mąkę i jajka. Zmiksować na gładką masę. Przelać do foremki posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec w temp. 150 st C przez 1,5 godz.
185 g masła
150 g białej czekolady
120 g brązowego cukru
80 ml syropu klonowego
250 ml mleka
300 g mąki
łyżeczka proszku dopiecz.
2 jajka
masło+czekoladę+cukier+syrop+mleko wlać do garnuszka i podgrzewać aż się rozpuści. Ostudzić. Dodać mąkę i jajka. Zmiksować na gładką masę. Przelać do foremki posmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą.
Piec w temp. 150 st C przez 1,5 godz.