Homar, czyli "pokaż kotku co masz w środku" *

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Mięso ze szczypiec i ogona ugotowałam w bulionie warzywnym ze sporymi kawałkami selera, gałązkami natki, liśćmi laurowymi, pieprzem i zielem. Zależało mi na "czystym" smaku.

Pychota


DSC02159.JPG




Marghe, dla Pani obiecana foto relacja. Robota dość brudna i nieco żmudna, ale ten smak....

Widok grzbietu:
DSC02095.JPG

widok od spodu
DSC02096.JPG

wbrew pozorom pancerz jest nie taki twardy
DSC02098.JPG

szczypce są twardsze, ale solidny nóż sobie poradzi
DSC02118.JPG

od spodu jest dość miękka błona;
na pierwszym planie przecięty korpus z tzw. wątróbką, która uchodzi za przysmak (potwierdzam, czegoś tak pysznego dawno nie miałam w paszczęce)
DSC02121.JPG

białe mięso z ogona i szczypiec
DSC02139.JPG
 

Załączniki

  • DSC02159.JPG
    DSC02159.JPG
    29 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02095.JPG
    DSC02095.JPG
    35.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02096.JPG
    DSC02096.JPG
    32.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02098.JPG
    DSC02098.JPG
    32.3 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02118.JPG
    DSC02118.JPG
    34 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02121.JPG
    DSC02121.JPG
    27.7 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC02139.JPG
    DSC02139.JPG
    32.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Lis

Member
Lip 29, 2005
13,335
0
36
O rany, ale żarcie
mniam.gif
Podziwiam za odwage, dla mnie wystarczającą traumą było obrywanie nóżek krewetkom- to jest O TYLE większe!
Ale zjadlabym, och zjadla. Tylko takiego juz zmaltretowanego.
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
uuuuueeeeeee
pinggrins.gif


maz mnie obsmial, bo czekalam na niego z czyszczeniem krewetek, a okazalo sie, ze owszem, biora jakby ze zlota byly, ale sa przynajmniej obrane.

jak dobrze, ze z owocow morza to ja szprotki, sledzie i sole
fiesgrins.gif

Sini podziwiam za determinacje!
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Wow
fiesgrins.gif


icon_mrgreen.gif
 

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Sini, podziwiam za odwage - ja bym nie wiedziała jak sie do tego zabrać
daumen.gif
Czy tego miesa tylko tyle co na talerzu z niego wyszło?
gruebel_2.gif
Nieekonomiczna bestia
icon_wink.gif

Słyszałam, ze z pancerza i nóżek mozna jakis wywar zrobić jako dodatek do potraw, wykorzystałaś jakoś?
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38

Malgosimi

Member
Gru 22, 2004
22,404
0
0
!!! woowww! to juz jest wyzsza szkola jazdy! Fiu fiu - jestem pod wrazeniem!!! Wyobrazam sobie ten smak!
 

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
marghe @ 6 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=461970Kotu tez sie podobał był ten zwierz
icon_smile.gif
Chętnie dla Kota rozpłatam taką potworę raz jeszcze. Ale "wątróbka" moja, ok?

Malgosimi @ 7 Mar 2007 napisał:
index.php?act=findpost&pid=462184!!! woowww! to juz jest wyzsza szkola jazdy! Fiu fiu - jestem pod wrazeniem!!! Wyobrazam sobie ten smak!
Nie wyobrażaj sobie- kup i zjedz

lecker.gif
 

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
mmmm - uwielbiam

dzieki Bogu tu tego pod dostatkiem i choc drogie strasznie to pysznosci takie, ze warto

Catalana - to cos co kocham - pomidory takie pol czerwone, pol zielone, ugotowany homary, czerwona cebula i nieziemska oliwa z oliwek i biale pieczywo do maczania ... wszytsko pokrojone w dosc duze kawalki - ten sos z homara miesza sie z oliwa i pomidorami i cebula no...slinotok mam
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: