PASZTET Z WĄTRÓBEK

Alka

Member
Wrz 17, 2004
1,610
0
0
PASZTET Z WĄTRÓBEK
53.jpg

Składniki:
0,5 kg wątróbek indyczych
0,5 kg boczku świeżego
1 duża cebula
50 g ryżu
sól, pieprz

Ryż gotujemy na sypko. Cebulę siekamy w kosteczkę, wątróbki (po uprzednim oczyszczeniu) i boczek mielimy na grubym sitku. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy jeszcze 0,5 szklanki wody - i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do foremki i pieczemy w 180 st C ok. 1 godziny.
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Czy ten pasztet jest taki do smarowania czy do krojenia? No i ile to 50 g ryzu? Tak mniej wiecej...
 

Iguana

Member
Wrz 13, 2004
7,631
0
0
Dzieki Alka. Ja używam takiego na wage i dlatego sie zastanawiałam ile to może byc :lol:
 

eposka

Member
Wrz 15, 2004
2,445
0
0
Tu trzeba zawołać nutinkę, bo ona ma takie paszety z wątróbki, że niebo w gębie. I takie pieczone i takie bez pieczenia. Fenomenalne !

pozdrawiam


ewa
 

nutinka

Member
Wrz 29, 2004
866
1
0
50 g ryżu to będzie 1/4 szklanki. Wiem na pewno, bo na obiad zawsze wysypuję z dwóch woreczków po 100 g i to jest szklanka.

Fajny przepis, muszę wypróbować. Lubię pasztety