PASZTET Z WĄTRÓBEK
Składniki:
0,5 kg wątróbek indyczych
0,5 kg boczku świeżego
1 duża cebula
50 g ryżu
sól, pieprz
Ryż gotujemy na sypko. Cebulę siekamy w kosteczkę, wątróbki (po uprzednim oczyszczeniu) i boczek mielimy na grubym sitku. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy jeszcze 0,5 szklanki wody - i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do foremki i pieczemy w 180 st C ok. 1 godziny.

Składniki:
0,5 kg wątróbek indyczych
0,5 kg boczku świeżego
1 duża cebula
50 g ryżu
sól, pieprz
Ryż gotujemy na sypko. Cebulę siekamy w kosteczkę, wątróbki (po uprzednim oczyszczeniu) i boczek mielimy na grubym sitku. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy solą i pieprzem i dolewamy jeszcze 0,5 szklanki wody - i mieszamy dokładnie. Przekładamy masę do foremki i pieczemy w 180 st C ok. 1 godziny.