Pomidory po meksykańskku

Misha

Member
Lut 26, 2007
348
0
0
Składniki:

  • 8 dojrzałych pomidorów
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 3 małe avocado, obrane i pokrojone w kostkę
  • 4 jaja na twardo, obrane i posiekane
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • sok z 1 cytryny
  • szczypta kolendry
  • 1/2 łyżeczki pokruszonego chili lub 1 posiekany strąk chili
  • 1 łyżka oliwy
  • liście sałaty do dekoracji
Odetnij czubki pomidorów. Wydrąż miąższ łyżeczką i przełóż do miski.

Wydrążone pomidory lekko oprósz solą i ułóż na cedzaku do góry nogami, żeby wyciekł z nich sok.

Do miski z miąższem dodaj avocado, jaja, cebulę, czosnek, sok z cytryny, kolendrę, chili , sól i pieprz. Dobrze wymieszaj

Napełnij masĄ pomidory; wstaw do lodówki na co najmniej 30 min.

Wyjmij z lodówki. Na płaskim talerzu ułóż liście sałaty a na nich pomidory



SMACZNEGO

mniam.gif