Piersi kurczaka w wędzony boczuś zawijane*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Piersi kurczaka w wędzony boczek zawijane

post_2721_1173881102_thumb.jpg

1 ( podwójna ) pierś z kurczaka
12 plasterków wędzonego boczku

marynata:
3 łyżki oleju
łyżka sosu sojowego
1/3 łyżeczki pieprzu czarnego świeżo mielonego
1 łyżeczka majeranku, świeżo roztartego w dłoniach
1łyżeczka papryki słodkiej
szczypta pieprzu cayenne

Piersi kroimy w podłużne kawałki - paski ( z podwójnej nierozkrojonej powinno wyjść ok. 12 ).
Marynujemy w przyprawach ok. 20 min. i każdy kawałek zawijamy ściśle w wędzony boczek.
Układamy je w żaroodpornym naczyniu. Zapiekamy ok. 20-25 minut w 180 st., do zrumienienia boczku.


Smacznego
 

Załączniki

  • post_2721_1173881102_thumb.jpg
    post_2721_1173881102_thumb.jpg
    12.7 KB · Wyświetleń: 3
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Na grillu za suche by wyszło?
lecker.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Myślę, że nie za suche. Ja robię w piekarniku, a potem podrumieniam, włączając grill elektryczny (nadal w piekarniku).
Więc myślę, że wyjdzie na to samo
icon_mrgreen.gif

 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Akulka

Member
Gru 28, 2005
29,115
0
0
Dzieki, będzie teścik
fiesgrins.gif
 

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
na pewno z grila nie wyjda za suche. Szybciej sie robi niz w piekarniku.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Dodaję lepsze zdjęcie
icon_mrgreen.gif


DSC_0572.JPG
 

Załączniki

  • DSC_0572.JPG
    DSC_0572.JPG
    109.6 KB · Wyświetleń: 0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0

Załączniki

  • z_fasolka.JPG
    z_fasolka.JPG
    119 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: