Skrzydełka orientalne

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Z dodatku z GW – o Imbirze
Marynata do skrzydełek (powinny się moczyć przynajmniej 2 h)
Proporcje na 20 skrzydełek
¾ szklanki sosu sojowego
½ szklanki octu ryżowego
1 szklanka posiekanej dymki ze szczypiorem
3 łyżki miodu
2 łyżki startego imbiru
2 łyżki posiekanego czosnku
2 łyżki oleju sezamowego

Ja dodałam papryczkę chili

Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzac do 200 stopni
Mięso osączy, marynaty NIE wylewać
Skrzydełka ułożyć na blasze, piec godzinę, co jakiś czas obracając
Pod koniec pieczenia warto włączyć grillowanie od góry, mieso się ładnie zrumieni

Marynatę zagotować. Podać do mięsa

jmEjsHp7oF914xdNTX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

kermidt

Moderator
Członek ekipy
Wrz 17, 2004
44,979
4
0
marynata chyba musi zawrzec, jak surowa kura w niej lezala.
Wygladaja bosko. Trza sprobowac.