- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
Z dodatku z GW – o Imbirze
Marynata do skrzydełek (powinny się moczyć przynajmniej 2 h)
Proporcje na 20 skrzydełek
¾ szklanki sosu sojowego
½ szklanki octu ryżowego
1 szklanka posiekanej dymki ze szczypiorem
3 łyżki miodu
2 łyżki startego imbiru
2 łyżki posiekanego czosnku
2 łyżki oleju sezamowego
Ja dodałam papryczkę chili
Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzac do 200 stopni
Mięso osączy, marynaty NIE wylewać
Skrzydełka ułożyć na blasze, piec godzinę, co jakiś czas obracając
Pod koniec pieczenia warto włączyć grillowanie od góry, mieso się ładnie zrumieni
Marynatę zagotować. Podać do mięsa
Marynata do skrzydełek (powinny się moczyć przynajmniej 2 h)
Proporcje na 20 skrzydełek
¾ szklanki sosu sojowego
½ szklanki octu ryżowego
1 szklanka posiekanej dymki ze szczypiorem
3 łyżki miodu
2 łyżki startego imbiru
2 łyżki posiekanego czosnku
2 łyżki oleju sezamowego
Ja dodałam papryczkę chili
Blaszkę wyłożyć papierem pergaminowym. Piekarnik rozgrzac do 200 stopni
Mięso osączy, marynaty NIE wylewać
Skrzydełka ułożyć na blasze, piec godzinę, co jakiś czas obracając
Pod koniec pieczenia warto włączyć grillowanie od góry, mieso się ładnie zrumieni
Marynatę zagotować. Podać do mięsa

Ostatnią edycję dokonał moderator: