- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Dzwonka łososia zapiekane z cytryną
dzwonka łososia
wyszorowana cytryna
troszkę masła
koperek
listki laurowe
sól
pieprz
folia aluminiowa
sprawny piekarnik
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni.
Kawałki łososia (obmyte) układamy na folii aluminiowej. Każda porcja będzie zawinięta oddzielnie.
Rybe solimy i posypujemy pieprzem z obydwu stron. Na każdej porcji układamy odrobinę masła, plaster cytryny, listek laurowy i posypujemy koperkiem.
Łososia zawijamy w folię.
Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 170-180 stopni przez ok 20 minut. Ja piekłam w termoobiegu.
Następnie rozchylamy folię i przypiekamy.
Po wyjęciu z piekarnika:
na talerzu:
Podawac np. z ziemniakami i mizerią. Smacznego!
dzwonka łososia
wyszorowana cytryna
troszkę masła
koperek
listki laurowe
sól
pieprz
folia aluminiowa
sprawny piekarnik
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni.
Kawałki łososia (obmyte) układamy na folii aluminiowej. Każda porcja będzie zawinięta oddzielnie.
Rybe solimy i posypujemy pieprzem z obydwu stron. Na każdej porcji układamy odrobinę masła, plaster cytryny, listek laurowy i posypujemy koperkiem.

Łososia zawijamy w folię.

Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 170-180 stopni przez ok 20 minut. Ja piekłam w termoobiegu.
Następnie rozchylamy folię i przypiekamy.
Po wyjęciu z piekarnika:

na talerzu:

Podawac np. z ziemniakami i mizerią. Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: