- Gru 2, 2004
- 13,816
- 1
- 38
Dzwonka łososia zapiekane z cytryną
dzwonka łososia
wyszorowana cytryna
troszkę masła
koperek
listki laurowe
sól
pieprz
folia aluminiowa
sprawny piekarnik
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni.
Kawałki łososia (obmyte) układamy na folii aluminiowej. Każda porcja będzie zawinięta oddzielnie.
Rybe solimy i posypujemy pieprzem z obydwu stron. Na każdej porcji układamy odrobinę masła, plaster cytryny, listek laurowy i posypujemy koperkiem.
Łososia zawijamy w folię.
Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 170-180 stopni przez ok 20 minut. Ja piekłam w termoobiegu.
Następnie rozchylamy folię i przypiekamy.
Po wyjęciu z piekarnika:
na talerzu:
Podawac np. z ziemniakami i mizerią. Smacznego!
dzwonka łososia
wyszorowana cytryna
troszkę masła
koperek
listki laurowe
sól
pieprz
folia aluminiowa
sprawny piekarnik
Piekarnik nagrzewamy do temp. 170-180 stopni.
Kawałki łososia (obmyte) układamy na folii aluminiowej. Każda porcja będzie zawinięta oddzielnie.
Rybe solimy i posypujemy pieprzem z obydwu stron. Na każdej porcji układamy odrobinę masła, plaster cytryny, listek laurowy i posypujemy koperkiem.
![](http://img408.imageshack.us/img408/612/dscf0019qp4.jpg)
Łososia zawijamy w folię.
![](http://img109.imageshack.us/img109/2315/dscf0020ly6.jpg)
Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w temp. 170-180 stopni przez ok 20 minut. Ja piekłam w termoobiegu.
Następnie rozchylamy folię i przypiekamy.
Po wyjęciu z piekarnika:
![](http://img443.imageshack.us/img443/9829/dscf0022lu9.jpg)
na talerzu:
![](http://img117.imageshack.us/img117/4559/dscf0028ch2.jpg)
Podawac np. z ziemniakami i mizerią. Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: