Rosbef musztardowo ziołowy*

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Piekarnik rozgrzać do 80 - 85 stopnie (bez termoobiegu)
Rozbef oczyścić

pół pęczka natki zmiksowac z 3 ząbkami czosnku, 2 łyżkami oliwy, garścią bazylii i
gałazką rozmaryny. Wmieszać kilka łyżek ulubionej musztardy. Doprawić do smaku pieprzem

Mięso zrumienić ze wszystkich stron na oliwie
Zdjąc z patelni , posmarować masą ziołowo musztardową

Piec w piekarniku przez ca 120 - 130 minut

TGx9ORLsbZuH1paMPX.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
2 wariacje na temat

tym razem "papka" zrobiona z :
3 ząbków czosnku
łyżki musztardy pomidorowej
kilku pomidorów suszonych
pęczka natki
garści bazylii
oliwy i oleju spod pomidorów
pieprzu
łyżeczki sambala

do tego pure' serowo bazyliowe :
ziemniaki zmiksowane z odrobiną masła, garścią parmezanu, kopiastą łyżką jogurtu
naturalnego, i garścią swieżej bazylii

Trochę za długo piekłam mięso i cieńsza strona mi sie nieco przesuszyła. Zatem dziś
przerobię ja na gulasz
icon_smile.gif


uCuUkzStYmPK8tgb1X.jpg


--

PRZERÓBKA
część mi sie za bardzo spiekła
więc pokroiłam, wrzuciłam do szybkowara, dodałam nieco musztardy pomidorowej, trochę
czerwonego wina, wody i suszonych pomidorów

Dusiłam do skutku
icon_smile.gif

78sCwcieTH3I5hzCUX.jpg