Dzidziusie*

pszczolka

Member
Maj 27, 2007
41
0
0
wywar z nóżek
6 jaj na twardo,
24 plasterki szynki

Jajka kroimy na ćwiartki i owijamy w plastry szynki tak aby kawałek jajka był widoczny. Dzidziusie układamy na półmisku i zalewamy wywarem. Wkładamy do lodówki.

Galaretę można również zrobić w inny sposób, tzn. ugotować pierś z kurczaka, pokroić ją w plastry, ułożyć na półmisku i zalać galaretą.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0
Nie widać fotki
icon_neutral.gif
 

witek

Member
Cze 21, 2007
6,114
0
0
Troszkę makabryczna nazwa
icon_smile.gif
 

jaxja

Moderator
Maj 26, 2006
3,521
0
0
Często robię takie danie, nie wiedziałam, że ma taką fajną nazwę
icon_smile.gif

W moich zawijaskach pojawią się oprócz jajka czasem też wąski pasek papryki lub ogórka konserwowego lub pomidora. Do galarety wsypuję też czasem groszek konserwowy.
 

Ilona

Moderator
Paź 10, 2004
37,718
1
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
jeśli nie masz akurat wywaru z nóżek, możesz zrobić zwykły bulion/rosół i użyć żelatyny
icon_smile.gif